Over Anke

Hoi, ik ben Anke: diëtist, diabeteseducator, gezondheidspromotor, student, mama, vriendin, hobbykok... In 2014 ben ik gestart met mijn praktijk in de Stadstraat in Ravels. Ondertussen hou ik ook consultaties bij Artsengroep de Aa in Poppel en werk ik samen met Dr. Coene in Ravels.

Als tiener was ik al geïnteresseerd in weetjes over het menselijk lichaam (bijvoorbeeld: waarom geeuwen wij?) en in gezonde voeding (fruitsap was toen nog gezond). Voedings- en dieetkunde studeren was een logische keuze. En een goede keuze, ik doe mijn job van dag één met veel liefde en plezier. Mijn passie voor gezonde recepten en leuke weetjes deel ik graag op Facebook en Instagram. Volg me gerust voor gezonde inspiratie!

Mijn praktijk combineerde ik 4 jaar met een deeltijdse job bij het Vlaams Instituut Gezond Leven. Daar werkte ik o.a. mee aan de nieuwe voedingsdriehoek. Sinds maart 2019 werk ik voltijds in mijn praktijk. Twee jobs én een gezinsleven combineren bleek niet evident. De plannen die ik had voor mijn praktijk kregen steeds meer vorm. Ik waagde de sprong en nu ben ik volop bezig met het verder uitbreiden van mijn aanbod (o.a. groepssessies en workshops). Zo kan iedereen de aanpak kiezen die het beste bij hem/haar past.

Als je vermagert, je cholesterol wil verlagen, betere HbA1c waarden wil… wil je dit resultaat ook behouden. Daarom werk ik nooit met een streng, ééntonig en vaak ook tijdelijk dieet. Wel leer ik je graag om stap voor stap gezonde(re) keuzes te maken. Een gezonder eetpatroon waarbij je jezelf vooral verwent met lekkere, gezonde voeding. En waarbij je jezelf af en toe een minder gezonde uitspatting gunt. We zoeken samen naar gewoontes die je kan volhouden op lange termijn!

Door mijn job bij Gezond Leven kreeg ik de kans om verschillende tv-opdrachten en interviews te doen, zoals:

Door het R.I.Z.I.V. ben ik erkend als diëtiste en als diabeteseducator. Hierdoor kan je bij mij voor voedingsadvies een terugbetaling krijgen van het ziekenfonds. Daarnaast ben ik aangesloten bij verschillende verenigingen zoals de Vlaamse Beroepsvereniging voor Voedingsdeskundigen en Diëtisten (VBVD), de Diabetes Liga en het Diëtistennetwerk Kempenland.

Opleidingen

In 2010 behaalde ik de Bachelor in de Voedings- en Dieetkunde in Leuven. Met mijn eindwerk rond zwaarlijvigheid bij lagereschoolkinderen won ik de Zespri Healthfruit Award en mocht ik spreken op het Voedings- en Gezondheidscongres. Omdat preventie en wetenschappelijk onderzoek me zo interesseert, trok ik daarna naar Gent voor de Master in de Gezondheidsvoorlichting en -Bevordering (2013). Momenteel waag ik me aan de opleiding Psychologie aan de Open Universiteit.

Me regelmatig bijscholen en specialiseren vind ik belangrijk. Hieronder vind je enkele relevante opleidingen en studiedagen die ik volgde:

  • Studiedag: Gezonde voeding tijdens de zwangerschap (I´m a Foodie, 2019)
  • Meerdaagse interactieve workshop: Gedragsverandering (Equilibre3, 2018 & 2019)
  • Studiedag: Metabolisme en obesitas (Kintu, 2018)
  • Verdiepingsdag: Afspraken maken met je cliënt (Brickhouse Academy, 2017)
  • Masterclass: Smartsize Me (Brickhouse Academy, 2017)
  • Studiedag: Emotie-eten de baas (Fenna Janssen, 2016)
  • Cursus: Opzetten en begeleiden van vormingen (Kwadraet, 2015)
  • Postgraduaat: Diabeteseducator (Thomas More Kempen en AP Hogeschool, 2015)